Primaria Iasi va moderniza infrastructura din centru cu fonduri structurale

primaria Iasi, fonduri structurale, infrastructura, transport

Gheorghe Nichita a spus ca proiectul, care cantareste nici mai mult nici mai putin de 40 de kilograme, cuprinde peste 8.200 de pagini ce au fost asezate in sapte cutii, in cinci dintre acestea fiind cererile de finantare si documentele anexe, dupa care au fost trimise, in cursul diminetii, la Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est.

Potrivit primarului, prin acest proiect pe Axa est-vest se urmareste obtinerea a 20,2 milioane de euro fonduri structurale pentru modernizarea infrastructurii de transport in zona Elena Doamna, Piata Independentei, Piata Mihai Eminescu, Pacurari, aflata chiar in centrul municipiului resedinta.

In cadrul aceluiasi proiect, a adaugat Gheorghe Nichita, va fi modernizata linia de tramvai, se va lucra la un pasaj cu patru benzi care sa lege Piata Eminescu, prin rampa, de cartierul Pacurari, astfel incat sa fie fluidizata circulatia spre cartierul Copou.

“Este inca un proiect bine primit la Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est. Sunt optimist. Ma bazez foarte mult pe aceste fonduri europene si ma zbate sa le accesez, intrucat vor schimba fata orasului si sunt singura sansa sa facem fata pe perioada de criza”, a spus Nichita.

El a mentionat ca in prezent se lucreaza la intocmirea documentatiei aferente proiectelor structurale pentru construirea unei autogari, modernizarea caminului de batrani, modernizarea zonei stradale dintre cartierele Nicolina si CUG, care implica si refacerea liniei de tramvai ce leaga zona periferica a orasului de centru.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.