O singura firma vrea sa ofere consultanta Primariei Iasi pentru obtinerea creditului de 51 milioane euro

Societatea VMB Partners a fost singura care a depus oferta la invitatia de participare lansata de municipalitatea ieseana pentru consultanta financiara in contractarea creditului de peste 51 de milioane de euro.

Firma care a asigurat consultanta pentru contractarea in 2007 a creditului de la Banca Dexia de 200 de milioane de lei s-a inscris din nou la selectia organizata pe 18 iunie la Primaria Iasi.

“VMB Partners impreuna cu tuca Zbarcea &Asociatii au depus o oferta la invitatia de participare. Vineri vom mai avea o noua intalnire pentru a discuta partea financiara a ofertei”, a spus Cosmin Coman, directorul Primariei.

Acesta a explicat ca firma de consultanta va avea un onorariu in functie de varianta de imprumut pe care o propune. In 2007, pentru creditul de 200 de milioane de lei pe care firma de consultanta l-a intermediat de la Banca Dexia se vorbea de un venit pentru VMB Partners care ajungea la un milion de lei.

Consilierii locali au votat in aceasta luna un nou credit de peste 50 de milioane de euro. Banii sunt necesari pentru derularea a 18 proiecte de investitii, dintre care 12 sunt cu fonduri europene ce ar necesita in jur de 30 de milioane de euro pentru co-finantare. Cel mai probabil, banii vor putea fi folositi abia anul viitor.

In ultimii doi ani, sefii Primariei au cheltuit banii din Dexia pe mai multe lucrari de investitie.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.