Banii europeni, inapoi!

SAPARD UE

Presedintele Romaniei s-a declarat ingrijorat de decizia Curtii Constitutionale privind DLAF, mentionata in raportul CE, adaugind ca i se pare foarte grava punerea functionarii institutiei sub semnul intrebarii in conditiile in care “baietii veseli” din industria carnii au cauzat fraude de 12,75 milioane euro din bani UE.

“Este foarte periculos sa scoatem din functiune Departamentul de Lupta Antifraude in baza deciziei Curtii Constitutionale, care iarasi nu vrea o institutie separata de Parchet si de instante, dar este o institutie europeana la care Romania s-a angajat sa o aiba in functiune”, a afirmat seful statului.

El a mentionat ca Romania a avut pe programul SAPARD peste 211 proiecte care vizau industria carnii si productia de oua, iar OLAF a constatat ca dintre acestea 62 sint suspecte de fraudare – fals in facturi, selectii de oferte formale si manipularea procedurii de achizitii – si sint in evaluare.
Presedintele a precizat ca pentru 17 dintre proiecte s-a facut solicitare oficiala sa fie returnati banii catre Uniunea Europeana, fiind vorba despre 12,75 milioane de euro.

“In industria carnii sint baietii aceia veseli care vin mereu la televiziuni si ne anunta cum cresc preturile, daca bate vintul dintr-o parte, daca nu ii da Guvernul nu stiu ce bani de buzunar sau de construit casa”, a mai aratat Traian Basescu.
“Exponentii acestei zone (n.r. industria carnii), care sint mereu nemultumiti, ii vedem aproape zilnic la televizor amenintindu-ne cu cresterile de preturi, cu ce nu le face Guvernul. Ei nu au facut un lucru elementar, sa fie cinstiti atunci cind au utilizat bani europeni, iar frauda, falsul in facturi si falsificarea ofertelor sint deja dovedite si banii ceruti de OLAF la 17 firme”, a mai spus seful statului.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.