2 comune din judetul Bacau vor avea un sistem modern de gestionare a deseurilor

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului - MDRT

Obiectivul general al proiectului a fost protejarea si reabilitarea mediului din zona proiectului, prin reducerea volumului de deseuri depozitate si cresterea gradului de colectare selectiva a deseurilor, in Regiunea 1 Nord-Est, in cadrul implementarii masurilor si prioritatilor identificate in Planurile Nationale si Regionale de Gestionare a Deseurilor.
Aceasta inseamna realizarea unui sistem articulat de adresare problemelor legate de mediu, calitatea vietii si cea a mediului de afaceri.

Obiectivul specific al proiectului l-a constituit implementarea unui sistem de colectare selectiva pentru deseuri menajere in comunele Casin si Manastirea Casin din judetul Bacau (provenite din deseuri menajere de la populatie si deseuri menajere de la agenti economici), prin constructia a 47 de puncte de colectare selectiva si achizitionarea a 188 de eurocontainere si a doua autocompactoare pentru colectarea selectiva a deseurilor.

Suntem foarte multumiti de implementarea acestui proiect care va aduce comunele, cel putin din punct de vedere al colectarii selective a deseurilor, mai aproape de standardele Uniunii Europene.“, a declarat primarul Comunei Manastirea Casin.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.