Proiectul “Piata Unirii” din Focsani atarna de un fir de ata

Focsani, proiect, Piata Unirii, finantare, lucrari, implementare

Cu o luna inainde de expirarea termenului pentru finalizarea lucrarii “Recalificarea perimetrului istoric Piata Unirii si Gradina Publica Focsani”, mai precis 23 septembrie, lucrarile bat inca pasul pe loc iar stadiul de executie al acestora se situeaza la 38%.

Asta pune in pericol finatarea in continuare a proiectului de catre Uniunea Europeana, cunoscute fiind exigentele finantatorilor europeni in acest domeniu, mai ales ca lucrarea a mai suportat o amanare.

“As vrea sa vad montate odata placile de granit in piata, care au o valoare mare, ca sa ridicam pragul lucrarilor la peste 50%. Altfel, exista riscul ca diferenta de lucrari sa nu mai fie platita din fonduri europene. Speram totusi sa se acorde o prelungire a termenului final”, a precizat primarul Decebal Bacinschi.

Prefectul vrea agitatie

Chiar daca se plange de ritmul nesatisfacator al lucrarilor, invinuind pentru acest lucru constructorul, Unicom Galati, care a pornit de la inceput proiectul cu stangul, primarul s-a declarat multumit de calitatea lucrarilor.

Si prefectul Ion Oprea a atras atentia asupra intarzierii in implementarea proiectelor cu finantare din afara, nominalizand in acest sens lucrarile din Piata Unirii si proiectul privind Sistemul Integrat de Management al Deseurilor, care are o finatare europeana de 33 de milioane de euro.

“Personal, am dubii ca lucrarile in Piata Unirii vor fi gata la termen. In fiecare dimineata cand ajung la Prefectura vad pe geam ce se intampla pe santier si nu am remarcat o mare agitatie. Pe langa vina evidenta a constructorului, cred ca si Primaria, ca beneficiar, ar fi trebuit sa impulsioneze treburile”, ne-a declarat prefectul Ion Oprea.

Oamenii sunt neincrezatori

Focsanenii aproape ca si-au pierdut increderea ca vor vedea prea curand Piata Unirii refacuta.

“Ma enerveaza la culme gardurile astea care imprejmuiesc centrul civic parca-i puscarie. Cred ca le-au pus ca sa nu vada lumea ca acolo nu se munceste nimic. Au zis ca la iarna o sa fie gata, dar n-au precizat anul”, spune Marioara Vrabie.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.