Turnu Severin: Peste 2 milioane de euro, pentru apa si canalizare in Eselnita

Turnu Severin, fonduri europene, investitii, modernizare, apa si canalizare

Vechea retea de alimentare cu apa a eselnitei data din `70, inca de la stramutare. Pentru modernizarea ei, autoritatile locale au depus un proiect integrat, cu fonduri SAPARD, acceptat si semnat in august 2008.

Lucrarile au inceput in primavara anului trecut si au ajuns la final. Investitia, in valoare de 2,3 milioane de euro si a vizat realizarea unei retele de canalizare si a uneia de distributie a apei pe o distanta de 12,5 kilometri, avand in vedere ca cele vechi datau din anii ’70.

Proiectul a mai inclus si ridicarea unei statii de epurare a apei. “Lucrarile sunt finalizate in proportie de suta la suta. Urmeaza operatiunile de obtinere a avizelor si autorizatiilor necesare de la Mediu, DSP, DSV si Apele Romane Banat”, ne-a declarat Ioan Ciuru, primarul comunei Eselnita.

Bransamentele mai asteapta, pentru ca fac parte dintr-un alt proiect

Bransarea tuturor gospodariilor implica lucrari in valoare de aproape 8 milioane de lei si se va face pana la sfarsitul anului, dupa cum spun autoritatile. Investitia este finantata separate de edili, intrucat nu face parte din poriectul initial.

Noua retea de canalizare este finalizata, urmand ca autoritatile sa faca bransamentele.

“Am vrut sa depunem acest proiect pe post mediu, dar nu se incadra la conditii. Trebuia sa fim din mediul urban, astfel ca am fost nevoiti sa apelam si la un credit bancar, pe langa banii de la bugetul local, iar investitia se ridica la circa 80 miliarde lei vechi. Acum, suntem in faza de pregatire pentru executia bransamentelor la apa si canalizare”, a adaugat edilul sef.

Localnicii considera ca mai trece ceva timp pana vor fi bransati.

Noua proiecte depuse numai in 2010

Primaria Eselnita a depus, in acest an, noua proiecte. Trei din ele sunt depuse pe programul IPA Romania-Serbia, pe infrastructura, sanatate si turism, iar restul pe FEADR privind “imbunatatirea si dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea si adaptarea agriculturii si silviculturii”.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.