ADR Sud Muntenia, partenera intr-un proiect multinational privind promovarea cetateniei europene!

ADR Sud Muntenia, Europa pentru cetateni, partener, proiect

Proiectul este finantat de Comisia Europeana, prin Programul “Europa pentru cetateni”, care isi propune sa promoveze cetatenia europeana activa prin implicarea societatii civile in construirea unei Europe unite, bazata pe valori istorice, pe aprofundarea dialogului intercultural si pe concepte precum toleranta, solidaritatea, democratia, egalitatea de sanse si intelegerea reciproca.

Scopul proiectului consta in realizarea unui mecanism care sa asigure implicarea agentiilor de dezvoltare locala si a organizatiilor similare din mai multe state membre ale Uniunii Europene, dar si din tarile candidate, in organizarea de comunicari si dezbateri, pe diferite teme, cu influenta asupra viitoarelor politici de dezvoltare locala pentru institutiile UE.

In acest sens, in perioada martie – aprilie 2011, ADR Sud Muntenia va organiza o sesiune de lucru la care vor participa reprezentanti ai municipalitatii, agenti economici, reprezentanti din partea cetatenilor, organizatii patronale, sindicate.

Temele ce vor fi abordate in cadrul acesteia sunt: cetatenia europeana activa, bunastarea europenilor: ocuparea fortei de munca, coeziune sociala si dezvoltarea durabila, impactul politicilor UE in societate.

Coordonatorul acestui proiect este Fundatia Insula Barataria din Spania.

Parteneri in proiect sunt: Asociatia Agentiilor Locale pentru Democratie – Franta, Asociatia pentru Parteneriat European – Bulgaria, Espace Associatif de Quimper – Franta, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia – Romania si Centrul de cercetare Valvasor – Slovenia. Durata proiectului este de 12 luni, iar implementarea acestuia va incepe in luna ianuarie 2011. Bugetul total al proiectului este de 183.566,90 euro.

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.