Strazi oradene reabilitate din fonduri europene si guvernamentale

Oradea, strazi, POR, proiect, buget, finantare, fonduri europene

Primaria Oradea a anuntat faptul ca la data de 20 august, din totalul celor 19 strazi cuprinse in proiect, sapte strazi au fost finalizate, alte sapte sunt in diferite stadii de executie, spre finalizare, urmand ca, incepand cu luna septembrie a acestui an, sa se deschida alte trei noi fronturi de lucru, pe trei strazi, corelate cu activitati potentiale al Companiei de Apa Oradea.

Potrivit managerului de proiect, ing. Mircea Ghitea, pentru proiectul “Modernizare strazi in vederea fluidizarii traficului de acces intre zone rezidentiale si functionale”, Municipiul Oradea a obtinut o finantare nerambursabila in cadrul Programului Operational Regional, Axa Prioritara 2 – Imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale, Domeniul Major de Interventie 2.1 “Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane-inclusiv constructia/reabilitarea soselelor de centura”.

Bugetul total al proiectului este de 28.605.974,83 lei, contributia Uniunii Europene prin Fondul European de Dezvoltare Regionala este de 21.970.122,43 lei, contributia Guvernului Romaniei este de 2.526.564,90 lei, iar contributia Municipiului Oradea se ridica la suma de 439.402,45 lei. Durata implementarii proiectului este de 24 de luni, intre septembrie 2009-septembrie 2011, iar contractul de finantare isi pastreaza valabilitatea cinci ani dupa expirarea perioadei de implementare.

La mijlocul perioadei de aplicare a finantarii, Primaria Oradea a facut cunoscut stadiul avansat al lucrarilor, astfel incat pentru anul 2011, mai raman in lucru cel mult cinci strazi.

Lungimea totala a amenajarilor de drumuri (masurate in axul proiectat) va fi de 9.111,7 m – suprafata totala desfasurata ce intra in lucru fiind de 117.673,38 metri patrati, din care 87.792,20 mp carosabil si 29.881,18 mp trotuare. Printre alte amenajari incluse in proiect se numara si bordurile de beton prefabricate, trotuarele cu latimi intre 1-3 m, spatii verzi, semnalizarea rutiera pe verticala si pe orizontala si alte lucrari edilitare.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.