Pentru sustinerea creditelor ipotecare Bac Post primeste 20 Milioane de Euro

Banc Post primeste un imprumut in valoare de 20 Milioane Euro din partea bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), imprumut destinat dezvoltarii portofoliului de credite ipotecare al bancii. Acesta este o continuare a imprumutului acordat Banc Post, in valoare tot de 20 Milioane Euro, in primavara anului trecut.

Jean-Marc Peterschmitt, director al Directiei Imprumuturi din cadrul BERD declara, conform ziaristilor de la ziarul Romania Libera, ca ar fi important ca, intr-o tara in care piata creditelor ipotecare se afla in stadiu incipient, cererile persoanelor fizice pentru asemenea finantari, care inregistreaza o crestere semnificativa, sa poata fi acoperite.

Acesta preciza ca in Romania creditele ipotecare reprezinta in jur de 7% din Produsul Intern Brut (PIB), cota aflata mult sub cele inregistrate in tarile din Europa Centrala. Pe de alta parte, bancile romanesti nu au la dispozitie instrumente de refinantare a creditelor ipotecare si nu pot sustine singure dezvoltarea acestui segment.

Banc Post a acordat, in numai un singur an de la lansarea produsului, peste 5.000 de credite ipotecare, din care 2.000 au fost puse la dispozitie din prima finantare BERD. Noul acord de imprumut dintre cele doua institutii are o perioada de derulare de 11 ani.

Sursa: , Cotidianul Romania Libera online, 06 decembrie 2004

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.