Diplomatii romani – parteneri in promovarea proiectelor MDRT

diplomati, parteneri, proiecte, POR, investitori, brand turistic

Cu acest prilej, Elena Udrea s-a adresat sefilor de misiune acreditati in strainatate, abordand subiecte majore legate de activitatea institutiei pe care o conduce. Printre temele abordate s-au aflat Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii, apreciata drept o prioritate pentru MDRT, proiectele cu caracter transnational, transfrontalier, inter-regional, precum si Programul Operational Regional.

Totodata, ministrul Udrea s-a referit la perspectivele unei eventuale reorganizari administrativ-teritoriale a Romaniei in plan regional, mentionand ca demersurile de fundamentare a unei reforme majore in acest sens nu pot fi intreprinse decat in urma unor ample studii stiintifice si a consultarii tuturor factorilor interesati.

De asemenea, ministrul dezvoltarii a reiterat necesitatea atragerii investitorilor straini care, pe baza unor parteneriate publice-private, sa investeasca in Romania in domeniile infrastructurii portuare, aeroportuare, rutiere si feroviare, infrastructurii utilitatilor, precum si al turismului, accentuand faptul ca Romania dispune de un important potential turistic, care poate fi promovat inclusiv prin intermediul recent lansatului brand turistic.

“Avem nevoie de sprijinul dumneavoastra si, personal, am convingerea ca, asa cum s-a intamplat de atatea ori si pana acum, voi gasi de fiecare data in Excelentele Voastre acei parteneri care vor depune toate diligentele necesare in vederea dezvoltarii turismului romanesc si al Romaniei in general”, a precizat, in final, Elena Udrea.

Sursa: Ministrul dezvoltarii regionale si turismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.