Bacau: Bone cu patalama pe banii Europei

AJOFM, curs, babysitting, fonduri europene, calificare, diploma

Cursul de babysitting s-a desfasurat la Bacau si a durat trei luni. In total, 56 de femei, salariate la Directia Generala pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau, dar si de la alte doua societati comerciale s-au inscris pentru o diploma de bona.

Toate au absolvit cu brio examenul final si acum se mandresc ca sunt primele dadace cu patalama din judet. Georgeta Oprea (54 de ani) se numara printre ele. De peste 30 de ani lucreaza ca educator la un centru de plasament. S-a inscris la curs pentru a se perfectiona in meseria ei.

Calificare de rezerva

“Imi plac mult copiii si am vrut sa ma familiarizez cu anumiti termeni pe care nu-i pricepeam. Am invatat foarte multe lucruri legate de cei mici. De exemplu, acum stiu cum sa acord primul ajutor”, a explicat Georgeta.

Cu o noua calificare la baza, femeia se gandeste deja cum se poate folosi de diploma. “Mi-ar surade un al doilea job. Eu sunt o persoana activa si as face fata. Daca nu, macar dupa ce ma pensionez poate o sa lucrez ca bona”, a mai spus femeia.

Si Minodora Raducanu, angajata la aceeasi institutie, a participat la curs cu gandul ca diploma ii va fi utila pe viitor. “In ziua de astazi nimic nu mai este sigur. Nu strica sa mai ai o calificare. Si cum la noi salariile sunt mici si lucram in ture as putea sa am grija si de un copil in timpul liber”, a spus Minodora.

Cursul a fost organizat de sindicatul din care salariatele fac parte, iar preselctia nu a fost usoara. “Este vorba despre un proiect cu bani europeni, nerambursabili, care urmareste recalificarea persoanelor angajate. Judetului Bacau i s-au repartizat 100 de locuri si avem deja 1.200 de dosare. Am avut doua grupe de babysitter si toate au luat examenul final. Diplomele sunt recunoscute si in strainatate”, a spus Gheorghe Huluta, presedintele CNSRL Fratia, filiala Bacau. Noua meserie i-a luat prin surprindere pe cei de la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM).

“Pana acum, in judetul nostru, nu am intalnit persoane care sa detina o diploma de babysitter”, a declarat Daniela Balan, purtator de cuvant al AJOFM Bacau.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.