Ramnicu Valcea: Obiectivele turistice din Ramnicu, promovate cu doua milioane de lei

Ramnicu Valcea, turism, POR, promovare, proiect, partener

Bisericile din Ramnicu Valcea, parcul Zavoi sau cladirile de o importanta istorica deosebita din oras vor fi promovate prin intermediul unui Centru finantat cu fonduri europene.

Primaria din Ramnicu Valcea a reusit sa obtina aprobarea pentru o finantare in valoare toatala de aproximativ doua milioane de lei noi, bani cu care va pune in valoare obiectivele culturale si turistice din municipiu, dar si cele din statiunile invecinate.

Potrivit Hotararii adoptate de catre Consiliul Local, in curand primaria va infiinta un centru de promovare a turismului in cadrul caruia vor fi implementate doua proiecte importante.

“Trasee turistice valcene” si “Trasee Culturale Valcene” sunt cele doua axe ce vor fi finantate de catre Uniunea Europeana. Conform documentatiei primul are o valoare de 987.000 de lei, iar cel de-al doilea de 990.000 de lei, urmand ca bugetul local sa acopere doar 2% din costurile totale eligibile.

Mai multi turisti in municipiu

“Avand o vedere ca exista o axa prioritara de finantare pentru promovarea turismului, lansata din 2009, am considerat oportun initierea acestui proiect care va aduce cu siguranta mai multi turisti in municipiu”, explica primarul Romeo Radulescu.

Vor fi incluse in traseele propuse turistilor obiective precum parcul Zavoi, bisericile din municipiu, muzeele, galeriile de arta si cladirile declarate monumente istorice. Deocamdata primaria cauta un partener cu expertiza in domeniu care sa poata organiza un centru de promovare turistica si care sa se ocupe de cele implementarea celor doua proiecte ce urmeaza a fi finantate.

Fara centru de promovare in Valcea

In acest moment, in Ramnicu Valcea nu exista un centru care sa promoveze turismul im mod profesionist, iar turistii sunt obligati sa se descurce folosind, fie informatiile de pe internet, fie ajutorul prietenilor din Valcea. Proiectul construirii unui Centru de Informare pentru Turisti, initiat de Consiliul Judetean stagneaza de ani buni din cauza lipsei unui spatiu adecvat pentru acesta.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.