Primarii din Tulcea vor sa dea in judecata Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit

Tulcea, APDRP, judecata, masura 322, proiecte, contestatii

Directorul Asociatiei de Dezvoltare Durabila a Judetului (ADDJ), Dan Dragan, a declarat ca organizatia pe care o reprezinta a depus 24 de cereri de finantare pentru comune tulcene, in urma primei etape de selectie fiind acordate fonduri pentru patru comune, respectiv Murighiol, Grindu, Daeni si Stejaru.

“Toate comunele au decis sa conteste rezultatul, asociatia intocmind contestatiile pentru 12 din ele. In urma deciziei comunicate oficial, trei comune, respectiv Ceamurlia de Jos, Ostrov si Slava Cercheza, ar putea primi fondurile solicitate. Din informatiile pe care le avem insa si alte doua comune, Somova si Dorobantu, ar fi trebuit sa obtina finantare in urma contestatiilor, in conditiile in care atat de la Constanta, cat si din partea Serviciului tehnic al Comisiei centrale de la Bucuresti avem semnale ca li s-au admis sesizarile. (…) inclin sa cred ca cele doua comune vor primi finantarile solicitate”, a afirmat directorul ADDJ.

Dan Dragan a mai spus ca cele trei comune ale caror contestatii au fost admise ar putea sa nu primeasca finantare din cauza lipsei resurselor financiare, in adresele primite din partea autoritatilor centrale mentionandu-se ca “se va semna contractul de finantare cand vor exista sursele de finantare”.

“Sunt mai multe comune pe care le-am adunat, iar intentia noastra este sa mergem in instanta nu numai cu cele doua comune nemultumite (n.r. Somova si Dorobantu), ci cu toate celelalte ale caror contestatii nu au fost admise. Vom folosi posibilitatile noastre interne, juristii Consiliului Judetean si vom apela si la o firma de avocatura din Bucuresti pentru a reprezenta interesele comunelor in instanta impotriva APDRP”, a mentionat directorul ADDJ, Dan Dragan.

Potrivit sursei, pe sesiunea din 2008, Regiunea Sud-Est a castigat 35 de proiecte pe masura 322 – Renovarea si Dezvoltarea Satelor a FEADR, cele mai multe din acestea, respectiv 13, fiind depuse de comune din judetul Tulcea. La randul sau, conducerea Oficiului Teritorial al APDRP a declarat ca nu are nicio competenta in ceea ce priveste verificarea contestatiilor depuse de primarii comunelor tulcene.

“Daca proiectele au intrunit conditiile de eligibilitate s-a acordat finantarea solicitata. Verificarea contestatiilor nu a fost facuta doar de o singura persoana, iar proiectele au fost in atentia Curtii de Conturi, Corpului de control al Ministerului Agriculturii si Directiei de Control Antifrauda a APDRP. Orice alta discutie este de prisos”, a declarat directorul adjunct al Oficiului Teritorial al APDRP, Irina Manole.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.