Cele mai “ciuruite” strazi din Craiova vor fi reparate cu bani de la UE

Craiova, POR, proiect, strazi, modernizare, documentatie, cofinantare

Cele mai importante artere din Nord-Vestul Craiovei, bulevardele Olteniei si Tineretului si strazile Toamnei, Amaradia, Brestei si Pelendava urmeaza sa fie modernizate cu fonduri europene obtinute de municipalitatea craioveana prin Programul Operational Regional 2007- 2013 – Axa Prioritara 1.

Alesii locali vor avea in fata maine, in cadrul sedintei extraordinare convocata pentru alegerea unui viceprimar care sa preia atributiile lui Antonie Solomon, si un alt proiect de hotarare. Este vorba de “Reabilitarea infrastructurii din zona de Nord Vest a polului de crestere Craiova, in vederea fluidizarii traficului in Zona Metropolitana Craiova”.

SF-uri vechi din 2008

Consilierii vor dezbate documentatiile privind reabilitarea si modernizarea sistemului rutier pentru sase artere circulate zilnic de mii de masini. Strazile sunt in atentia primariei inca de anul trecut, edilii sperand ca va obtine finantare la pachet pentru inceperea simultana a repararii lor.

Factura, de 73,4 milioane de lei, a fost estimata in 2008, atunci cand au fost realizate studiile de fezabilitate. De data aceasta municipalitatea nu va fi nevoita sa asigure co-finantare fiind vorba de lucrari pentru refacerea infrastructurii. Acesta veste este privita cu ochi buni de locuitorii de pe cele sase strazi, care asteapta de ani buni acest moment.

“De zeci ani ne-au promis ca repara strada Brestei. Sa speram ca la anul o sa se intample si sa speram ca nu o dureze mult, pentru ca se circula groaznic. Acum lucreaza la canalizare si e chin cand trebuie sa ies”, a spus Matei Smarandescu (44 de ani), locatar din Brestei.

Pasaj aerian si aqua-park

Alte doua proiecte pe care primaria vrea sa le realizeze cu fonduri accesate prin Programul Operational Regional sunt pasajul suprateren de la kilometrul zero al orasului si parcul acvatic din Lunca Jiului. Pana acum, autoritatile locale au obtinut fonduri europene pentru modernizarea Colegiului National Elena Cuza si realizarea Centrului Multifunctional din cartierul Romanesti.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.