Proiect de 145 milioane de lei pentru sistemul de management integrat al deseurilor din Salaj

Salaj, sistem, management, deseuri, depozit, finantare nerambursabila

Proiectul, ce va fi trimis Comisiei Europene in vederea obtinerii unei finantari nerambursabile, include realizarea unui depozit ecologic de deseuri, a trei trei statii de transfer, dar si inchiderea actualelor gropi de gunoi din cele patru orase ale judetului: Zalau, Cehu Silvaniei, simelu Silvaniei si Jibou.

“Este decizia finala care, odata luata, finalizeaza tot demersul de pregatire a acestui proiect si permite inaintarea lui, spre aprobare, Comisiei Europene, ce trebuie sa ia decizia de finantare”, a precizat, inainte de votul consilierilor, Tiberiu Marc, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Salaj, institutie initiatoare a proiectului. Acesta a adaugat faptul ca este vorba de un “proiect major”, ce are convingerea ca va trece de evaluarea Comisiei Europene si va fi implementat, intr-un termen de 36 de luni.

Centrul de management integrat al deseurilor, ce include un depozit ecologic, statie de sortare si statie de epurare, ar urma sa fie realizat in localitatea Dobrin, iar cele trei statii de transfer ce trebuie sa preia deseurile populatiei din intreg judetul la Crasna, Sanmihaiul Almasului si Surduc.

Studiul de fezabilitate al proiectului a fost elaborat de catre un consortiu de consultanta alcatuit din specialisti din Germania, Grecia, si Romania.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.