CJ Iasi renoveaza Casa Agronomului pe bani publici dupa ce a renuntat la un proiect cu finantare UE

CJ Iasi, renovare, Casa Agronomului, finantare, fonduri europene

Sefii Consiliului Judetean au organizat licitatia pentru lucrarile la Casa Agronomului la care s-au depus doua oferte. Pe de o parte, firma Com Beton, a solicitat pentru lucrari 158.137 de lei, iar Stizo NPC a venit cu o oferta de 166.700 de lei, cat prevederea estimata de CJ pentru acest contract.

“Licitatia vizeaza un contract de executie pentru refacerea acoperisului la Casa Agronomului. Cele doua oferte vor fi analizate de comisia de licitatie. Valoarea estimata este de 166.700 de lei”, a spus Sebastian Tataru, purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean Iasi.

Banii pentru reparatii vor trebui asigurati din bugetul judetului in conditiile in care, in Casa Agronomului trebuia sa functioneze un Centru de Arte si Mestesuguri amenajat cu fonduri europene.

Presedintele CJ, Constantin Simirad, a decis sa renunte la proiectul evaluat la peste jumatate de milion de euro si sa mute in cladirea din Bucium angajati ai institutiei. Practic, cladirea putea fi refacut cu fonduri nerambursabile oferite de Uniunea Europeana.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.