50 de milioane de euro pentru “Prima impadurire a terenurilor agricole”

Masura 221, terenuri agricole, impadurire, ghid, finantare, apel

Pentru aceasta sesiune va fi alocata suma de 50.000.000 euro, conform calendarului si alocarilor indicative pentru sesiunile de depunere aferente anului 2010.

Fondurile totale nerambursabile alocate acestei Masuri de finantare sunt de peste 269 de milioane de euro contributie publica nationala si comunitara si vor putea fi utilizate pana in anul 2013.

Implementarea masurii are ca scop imbunatatirea conditiilor de mediu in spatiul rural prin folosirea si gospodarirea durabila a terenurilor agricole prin impadurire.

Masura este destinata prevenirii pagubelor produse de factorii naturali daunatori, reducerii eroziunii solurilor, imbunatatirii capacitatii de retentie a apei, cresterii calitatii aerului, producerii de biomasa, inclusiv masa lemnoasa de calitate, prin mentinerea sau, dupa caz, cresterea biodiversitatii.

Obiectivul specific al finantarii nerambursabile este cresterea suprafetei de padure cu rol de protectie a apei, solurilor, a padurilor cu rol de protectie impotriva factorilor naturali daunatori, precum si de asigurare a functiilor recreative, pe baza rolului multifunctional al acesteia.

Documente:
Masura 221 – “Prima impadurire a terenurilor agricole”

Sursa: Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.