Constanta: soferi profesionisti in mediul rural cu bani de la UE

Constanta, AJOFM, soferi profesionisti, fonduri europene, proiecte

Reprezentantii Fortelor de Munca din Constanta spun ca pe piata muncii din mediul rural este nevoie de soferi profesionisti, de crescatori de animle, agricultori si viticultori.

“Impreuna cu liderii de sindicate si cu sprijinul primariilor din mediul rural, dorim sa formam oameni ce provin exclusiv de la sate. Pentru ca nu avem bani destinati de la bugetul de stat pentru astfel de proiecte, ne-am gandit sa accesam fonduri europene”, a declarat Emilia Murineanu, directorul adjunct al AJOFM Constanta.

Banii care ar urma sa vina de la Uniunea Europeana pana la sfarsitul anului ar fi destinati viitorilor soferi. “Am facut studii si am convenit ca este un deficit de soferi profesionisti pe piata la sate. Pana la sfarsitul anului aflam daca primim banii pentru proiectul nostru”, a mai spus Murineanu.

Ce spun primarii

Primarii din spatiul rural sustin ca au nevoie de soferi si, mai mult de atat, acestia sustin ca au si oameni potriviti pe care sa-i propuna daca se implementeaza proiectul.

“In Cobadin sunt firme de transport auto care au nevoie de soferi profesionisti. Laudam initiativa si asteptam sa fim anuntati cand putem face propunerile”, a declarat Cristian Telehoi, primarul comunei Cobadin.

Avem nevoie de soferi!

La Baraganu, Constantin Bontea nu a auzit de un astfel de program, dar l-ar ajuta in comunitate.

“Este benefic un astfel de program, mai ales ca se adreseaza atat absolventilor de liceu, cat si acelora care au facut scoli de arte si meserii”, a afirmat incantat primarul localitatii Baraganu.

Primii soferi profesionisti din mediul rural cu bani de la Uniunea Europeana ar putea absolvi cursurile scolii de soferi abia anul viitor.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.