BERD finanteaza Bancpost pentru sprijinirea creditarii

BERD, Bancpost, finantare, economie, intreprinderi, creditare

Liniile de credit BERD vor asigura Bancpost (Romania), Eurobank EFG (Bulgaria) si Eurobank EFG (Serbia) fonduri prioritare pe termen mai lung pentru sprijinirea bazei de finantare a acestora, diversificarea si prelungirea scadentei pasivelor si acordarea sprijinului necesar pentru continuarea creditarii economiilor acestor state.

In cadrul proiectului, din noile fonduri BERD, Bancpost va primi 95 milioane de euro, Eurobank EFG Bulgaria AD (Postbank) 75 milioane de euro, iar Eurobank EFG a.d. Beograd 60 milioane de euro.

“Este o placere pentru BERD sa isi extinda colaborarea cu grupul Eurobank EFG in vederea cresterii disponibilitatii de fonduri pentru intreprinderile din Bulgaria, Romania si Serbia intr-un moment in care revenirea economica ramane relativ fragila”, declara Nick Tesseyman, Director Grup Comercial in cadrul BERD.

“Acum un an, grupul Eurobank EFG s-a implicat, alaturi de institutiile internationale de finantare, in sprijinirea economiilor din regiune, prin “Initiativa de la Viena”. Ne face placere sa avem posibilitatea de a colabora din nou cu BERD pentru consolidarea dezvoltarii economice a acestor state, intr-un moment in care economiile lor par a se indrepta catre iesirea din criza” declara domnul Giorgio Pradelli, Director General al Grupului Eurobank EFG si seful Departamentului pentru Activitati Internationale.

Acest pachet de finantare, care se va acorda in doua transe egale, face parte din Planul de actiune comun al institutiilor financiare internationale si se inscrie in linia altor facilitati similare oferite filialelor sistemelor bancare strategice majore din Europa de Vest in ultimele 18 luni.

In cadrul planului comun de actiune IFI, initiat in 2009, BERD, Grupul Bancii Mondiale si Banca Europeana pentru Investitii (BEI) s-au angajat sa furnizeze 24,5 miliarde de euro intr-o perioada de doi ani, pentru sprijinirea economiilor din Europa de Est, prin sectoarele bancare.

Sursa: Bancpost

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.