Galati: Cursuri pe bani europeni pentru lucratorii din comert

Scopul declarat al proiectului “Mereu in competitie numai prin participare continua la formarea profesionala” este acela de a mentine pe piata muncii a acestor lucratori cu nivel redus de calificare. Fondurile vin de la Uniunnea Europeana prin Programul Operational Sectorial de Dezvoltarea Resurselor Umane.

“Cursantii trebuie sa-si schimbe putin mentalitatea pentru ca le vom preda niste cursuri europene. Daca economic nu putem sa schimbam mare lucru, macar pe parte de atitudine trebuie sa aratam ca suntem europeni. Vrem sa aveti curajul sa spuneti la final ca ati absolvit niste cursuri serioase”, spune Adrian Vasile, unul dintre managerii de proiect.

La cursul care a inceput ieri s-au inscris 20 de cursanti, toti angajati in diverse domenii. Acestia vor face 120 de ore de teorie si 240 de practica. Suportul educational este gratuit si va fi sustinut de doi indrumatori: un lector si un instructor de practica.

Organizatorii au respectat si regulile egalitatii de sanse in sensul ca dat posibilitatea si barbatilor,dar si femeilor sa participe la acest curs.

Pe 13 decembrie, cand se va termina cursul, cei care vor trece de examenul final se vor bucura de un certificat de competente recunoscut de Ministerele Muncii si Educatiei. Cu putin noroc si bunavointa din partea angajatorului, cursantii care vor avea aceste certificate vor putea obtine si o crestere a salariilor.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.