Precedent: Lucrare ISPA nereceptionata din cauza calitatii slabe a lucrarilor

Hunedoara, lucrare ISPA, constructor, canalizare, receptie

Primaria Deva a decis sa ia o masura care trebuia adoptata cu mult timp in urma pentru a preveni transformarea circulatiei pe strazile devene in curse cu obstacole. Este vorba despre denivelarile lasate pe carosabil in urma astuparii de mantuiala a santurilor executate pentru inlocuirea conductelor de canalizare care fac obiectul proiectului ISPA.

Dupa ce “transeele” ISPA au invadat strazile devene, reprezentantii Primariei Deva au spus pentru prima data “pas”. La incheierea lucrarilor de pe strada Andrei saguna, reprezentantul institutiei in comisia de receptie a lucrarii nu a semnat procesul-verbal de receptie.

“Nu am putut semna receptia lucrarii pentru ca, pe saguna, constructorul a lasat trepte de asfalt pe carosabil si gropi pansate neprofesionist. Trebuia sa fi avut aceasta pozitie de la inceput pentru a obliga constructorul sa lase strada in starea in care a gasit-o inainte de a sapa. Dar, daca nu am facut-o pana acum, o vom face de acum inainte”, a declarat Marcel Morar, viceprimar al Devei.

Constructorul ia masuri

Lipsa semnaturii reprezentantului Primariei Deva pe procesul-verbal al receptiei lucrarii obliga constructorul sa remedieze pe costul sau defectele gasite pe teren. Constructorul poate contesta observatiile facute de comisia de receptie in instanta.

Stefan Gherganovici, inginerul care raspunde de programul ISPA in cadrul Hidroconstructia Hunedoara, recunoaste ca sunt mici deficiente pe strada saguna si spune ca acestea vor fi remediate in cursul acestei saptamani.

“Sunt niste probleme cu asfaltul, chestii marunte. Vom remedia situatia”, a declarat inginerul. Acesta a precizat ca este pentru prima data cand Hidroconstructia Hunedoara intampina un refuz de semnatura din partea Primariei Deva pentru receptia unor lucrari ISPA.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.