Incepand cu data de 16 octombrie 2010, fermierii vor primi avansul in cadrul schemei de plata unica pe suprafata – SAPS 2010

APIA, avans, SAPS 2010, fermieri, cereri, plata, FEGA

De acest avans beneficiaza fermierii la care controalele (administrative sau pe teren) s-au finalizat si indeplinesc cumulativ conditiile impuse de regulamentele europene si legislatia romaneasca.

Conform prevederilor regulamentelor comunitare, plata pe suprafata se poate acorda incepand cu data de 1 decembrie, insa pentru acest an, conform Deciziei Comisiei Europene, plata se poate autoriza incepand cu 16 octombrie.

Pentru anul 2010, cuantumul alocat platilor directe unice pe suprafata este de 80,36 euro/ha, avansul fiind de 37,85 euro/ha, reprezentand 46% din suma aprobata a se acorda beneficiarilor schemei de plata unica pe suprafata finantata din FEGA.

Platile sunt efectuate in lei, la cursul de schimb stabilit de Banca Centrala Europeana (BCE) pentru ziua anterioara datei de 1 octombrie a anului pentru care este acordat sprijinul.

Pentru data de 30 septembrie 2010, BCE a stabilit un curs de 4,2718 lei.

In cadrul campaniei SAPS 2010, Romania beneficiaza de o alocatie financiara de 700.244.000 euro din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA).

Sursa: Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top