Lectii informatizate si sali multifunctionale, in loc de spatii insalubre in scolile oradene

scoli, lectii informatizate, sali multifunctionale, proiect, POR

La Liceul Teologic Reformat “Lorantffy Zsuzsanna”, unde studiaza peste 400 de elevi, nu exista in prezent un laborator de chimie, iar salile de la etaj nu pot fi folosite din cauza gaurilor din acoperis si a faptului ca, atunci cand ploua puternic, picura in sala de clasa.

In pivnita, unde sunt zece incaperi care ar putea fi folosite de catre elevi, este igrasie. Odata incepute lucrarile, in cel mult doi ani, aceste sali vor fi transformate in laboratoare moderne.

“Elevii vor beneficia de conditii decente, asemenea celor din alte state europene”, a spus Szabo Zsuzsanna, directoarea Liceului Reformat “Lorantffy Zsuzsanna”. Valoarea totala a proiectului de modernizare a liceului reformat depaseste 7,6 milioane de lei, din care peste 6 milioane sunt nerambursabili, prin Programul Operational Regional.

Lectii informatizate

La scoala cu clasele I – VIII “Avram Iancu” din cartierul Iosia, unde invata circa sapte sute de elevi, se investeste in transformarea spatiului intr-unul accesibil persoanelor cu dizabilitati. Se vor construi sali multimedia, sali de conferinte, cabinete medicale, de consiliere psihologica si de logopedie, toate pentru cresterea performantei elevilor.

Valoarea proiectului depaseste 8,20 milioane de lei, peste 6,3 milioane reprezentand fonduri nerambursabile. O parte din bani vor fi folositi pentru dotarea scolii cu echipamente IT, astfel incat fiecare elev sa stie sa utilizeze calculatorul. Va fi deschis un cabinet AEL (asistenta electronica pentru lectii), unde elevii vor beneficia de lectii informatizate la aproape toate materiile.

“Aceste doua scoli vor deveni spatii educationale care respecta standardele europene, cadrul didactic si elevul”, a spus Dumitru Sim, coordonator comunicare in cadrul Directiei Management Proiecte cu Finantare Internationala din Primaria Oradea.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.