Cererea de oferta se aplica in continuare pentru contracte de 750.000 euro

achizitii publice, cerere, oferta, contracte, OUG nr. 76/2010

Senatul a adoptat marti, cu 84 de voturi pentru si o abtinere, actul normativ al Guvernului, cu un amendament care mentine valoarea pana la care se poate aplica cererea de oferta pentru achizitiile publice.

Potrivit OUG 76/2010, participantii la licitatiile pentru atribuirea de contracte de achizitii publice vor fi “taxati” in cazul in care contestatiile depuse la Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor (CNSC) vor fi respinse, iar ANRMAP va fi obligata sa verifice fiecare invitatie de participare aferenta atribuirii unui contract de achizitii publice, pentru a se evita corectiile financiare ulterioare.

In actul normativ se introduce o prevedere expresa potrivit careia garantiile pentru participarea la licitatii vor fi obligatorii, iar autoritatea contractanta va putea retine o suma din acestea in cazul in care CNSC va respinge contestatia unuia dintre participanti.

Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 76/2010 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiuni de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii, prevede adoptarea unor masuri pentru flexibilizarea si perfectarea sistemului achizitiilor publice, urmarind modificarea sistemului de rezolvare a contestatiilor si scurtarea duratei procedurilor, “in prezent ingreunate de utilizarea abuziva a procedurilor judiciare”.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.