Cea de-a saptea reuniune a Comitetului de Monitorizare pentru Programul Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice”

POSCCE, comitet, monitorizare, fonduri structurale, investitii

Programul se adreseaza in principal operatorilor din sectorul economic, dar si institutiilor publice, iar implementarea acestuia este coordonata de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Lucrarile Comitetului de Monitorizare au fost deschise de catre domnul Ion Ariton – Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, care a transmis ca pentru economia romaneasca este esential ca fondurile structurale sa fie nu numai absorbite in totalitate ci si utilizate cu impact major care sa atenueze efectele crizei economice si sa deschida drumul dezvoltarii viitoare.

Domnul Secretar de Stat Claudiu Constantin Stafie, in calitate de Presedinte al Comitetului,a condus lucrarile Comitetului de Monitorizare si a subliniat importanta implementarii eficiente a POS CCE, aflat la jumatatea perioadei de implementare.

In cadrul reuniunii, reprezentantii Autoritatii de Management si ai Organismelor Intermediare pentru POS CCE au sustinut prezentari referitoare la stadiul implementarii programului si al fiecarei axe prioritare, inclusiv dificultatile inregistrate in implementarea programului si solutii propuse. De asemenea au fost discutate si aprobate propuneri de realocari in cadrul unor axe prioritare.

Prezenta la reuniune, Dna Martinez Sarasola, seful Unitatii Romania, DG Regio – Comisia Europeana a subliniat faptul ca trebuie sa se acorde o atentie deosebita implementarii eficiente a programului, trebuie identificate si aplicate masuri si mecanisme pentru accelerarea implementarii acestuia.

De asemenea, din partea DG Regio, domnul Marian Raduta, desk officer pentru POS CCE, a prezentat concluziile studiului realizat de DG Regio asupra sectorului IMM din Romania “Evaluare asupra sectorului intreprinderilor mici si mijlocii si a accesului acestora la fondurile structurale“.

In cadrul reuniunii au participat si reprezentantii Fondului European de Investitii care au prezentat Stadiul implementarii initiativei Jeremie.

La aceste lucrari au participat reprezentanti din cadrul guvernului si ministerelor implicate in gestionarea POS CCE, reprezentanti ai institutiilor administratiei publice centrale, parteneri socio-economici, in calitatea lor de membri titulari, supleanti, observatori sau invitati ai acestui for.

Sursa: , Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.