Jurnalistii au participat la vizitarea a trei proiecte finantate prin Regio din regiunea de dezvoltare Bucuresti – Ilfov

ADR Bucuresti Ilfov, POR, proiecte, modernizare, investitii

Primul proiect, Modernizare sistem rutier pe DJ 100, tronson IV, Afumati-Ganeasa, KM 17+100+km 20+482 are ca obiectiv imbunatatirea accesibilitatii localitatilor Afumati si Ganeasa prin cresterea calitatii infrastructurii, acesta fiind singurul drum de acces dintre cele doua localitati si singurul drum de legatura spre DN2. Lucrarile de modernizare se vor finaliza in luna noiembrie 2010.

Al doilea proiect vizitat a avut in vedere modernizarea sistemului rutier pe DJ 1301B, DN 3 – Manastirea Pasarea – Cozieni, Km 0+000-Km 4+500, ceea ce va duce la imbunatatirea accesibilitatii localitatilor Pasarea, Cozieni si sat Piteasca catre DN3. Lucrarile au o durata de implementare de 12 luni.

Cel de-al treilea proiect vizitat, aflat in Bucuresti, Modernizare clinica oftalmologie prin achizitia de echipamente medicale la SC Infosan SRL are ca obiective atat cresterea cifrei de afaceri si a cotei de piata a SC Infosan SRL, cat si cresterea competitivitatii, productivitatii si a diversitatii serviciilor si produselor oferite de companie.

Proiectul a fost finalizat si s-au achizitionat: aparat facoemulsificare, microscop operator oftalmologic, defibrilator automat bifazic, aparatura oftalmologica, combina oftalmologica, aparat pentru masurat campul vizual, tonometru, pahimetru si autokeratorefractometru.

Seria acestor evenimente continua cu vizitarea unor proiecte Regio in regiunea de dezvoltare Nord Est, in data de 28 octombrie a.c.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, in calitate de Autoritate de Management, gestioneaza Programul Operational Regional – REGIO prin care, in perioada 2007 – 2013, sunt alocate 4,4 miliarde de Euro, din care 85% reprezinta contributia Uniunii Europene.

Obiectivul general al REGIO este sprijinirea si promovarea dezvoltarii locale durabile in regiunile Romaniei, atat din punct de vedere economic, cat si social, prin reducerea disparitatilor de dezvoltare dintre acestea si celelalte regiuni ale Uniunii Europene.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.