CJ Constanta cofinanteaza proiectele europene derulate de primariile din patru comune

CJ Constanta, cofinantare, comune, proiecte, fonduri europene

“Consiliul Judetean are o hotarare de CJ prin care a creat un cont de cofinantare a programelor si proiectelor aferente judetului Constanta, fie ca este vorba de programe guvernamentale, fie ca este vorba de fonduri structurale europene sau alte programe si parteneriate. Prin aceasta hotarare, cu acordul consiliilor locale care sunt in proiectele respective, reusim impreuna sa depasim dificultatile de finantare si cofinantare a acestora. Dificultati care sunt foarte mari, daca ne gandim numai la TVA-ul de 24%, care este enorm. (…) Daca nu s-ar fi infiintat acest parteneriat, nu s-ar fi putut ca primariile semnatare, care si asa sunt in lipsa de fonduri si cu bugetele la pamant, sa poata accesa fondurile europene”, a declarat, Nicusor Constantinescu.

Potrivit acestuia, prioritate la cofinantare au Consiliile Locale cu proiecte declarate eligibile, “indiferent de culoarea politica a primarului care a obtinut proiectul”.

Acordul a fost incheiat de CJ Constanta cu primariile din comunele Anghel Saligny, Lumina, Targusor si Cumpana, administratii locale care au in curs de implementare proiecte care se refera la inlocuirea sistemelor de incalzire din sase scoli generale si gradinite, construirea unui stadion si extinderea retelei de canalizare si reabilitarea conductei de refulare pana la statia de epurare Constanta Sud, proiecte in valoare totala de aproximativ 5 milioane de lei.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.