Angajatorii vor primi o subventie lunara in valoare de 300 de lei brut de la agentiile de ocupare a fortei de munca, in scopul formarii ucenicului

angajatori, ucenici, subventie lunara, tineri, formare, somaj

“Este o lege flexibila, care permite angajatorilor sa angajeze ucenici, iar ucenicilor le permite sa se formeze intr-o meserie. Aceasta lege garanteaza intrarea ucenicilor pe piata muncii”, a declarat ministru Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Ioan Botis.

Potrivit actului normativ, tinerii cu varste cuprinse intre 16 si 25 de ani vor avea acces mai facil pe piata muncii, iar angajatorii vor primi o subventie lunara in valoare de 300 de lei brut de la agentiile de ocupare a fortei de munca, in scopul formarii ucenicului.

Aceasta lege a fost pusa in acord cu Legea educatiei nationale, astfel incat in momentul in care sunt absolvite cele 9 clase obligatorii sa se poata opta pentru o directie educationala, una profesionala sau incadrarea in munca prin utilizarea prevederilor legii uceniciei.

“Consider ca este una din legile extrem de importante pe care le transmitem Parlamentului si cred ca acest lucru se va cunoaste prin cresterea gradului de ocupare si prin scaderea numarului somajului in randul tinerilor”, a mai precizat ministrul Botis.

Potrivit Ministerului Muncii, pentru anul 2011 bugetul alocat pentru formarea profesionala a ucenicilor va fi de aproximativ 460.000 de lei, fiind estimat ca vor beneficia aproximativ 1500-1800 de persoane de prevederile acestei legi. In anul 2010, aproximativ 500 de persoane au fost cuprinse in acest program.

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.