Cea de-a cincea reuniune a Comitetului Comun de Monitorizare al Programului Romania – Bulgaria 2007-2013, precedata de a patra reuniune a Comitetului Comun de Selectie al Programului Romania – Bulgaria 2007-2013

reuniune, Comitet Comun de Monitorizare, Program Romania - Bulgaria

In cadrul celei de-a cincea reuniuni a Comitetului Comun de Monitorizare, s-au dezbatut si luat o serie de decizii privind:

* Cel de-al doilea apel de proiecte standard, respectiv aprobarea principiului de supraselectare a proiectelor;
* Schimbari in componenta parteneriatelor pentru 2 proiecte strategice depuse in cadrul celui de-al doilea apel de proiecte strategice la nivelul programului.

Presedintia CCM este asigurata anul acesta de delegatia romaneasca, condusa de domnul secretar de stat Razvan Murgeanu (Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului din Romania). Doamna Lilyana Pavlova, ministru adjunct (Ministerului Dezvoltarii Regionale si Lucrarilor Publice din Bulgaria) a asigurat vice-presedintia reuniunii. Din partea Comisiei Europene (DG REGIO) a fost prezent la eveniment domnul Kypros Kyprianou.

Conform regulamentelor europene privind instrumentele structurale, Comitetul Comun de Monitorizare are rolul de a superviza Programul si de a asigura calitatea si eficacitatea implementãrii programului si a proiectelor din cadrul acestuia. Comitetul a fost infiintat si este alcãtuit din reprezentanti la nivel national, regional si local ai celor doua state, respectiv Romania si Bulgaria.

In cadrul celei de-a patra reuniuni a Comitetului Comun de Selectie, au fost luate decizii privind:

* Selectarea pentru finantare a 2 proiecte strategice depuse in cadrul celui de-al doilea apel de proiecte strategice al programului, cu un buget total de aproximativ 17 milioane euro (1 proiect pe Axa Prioritara Mediu si 1 pe Axa Prioritara Dezvoltare Economica si Sociala);
* Selectarea pentru finantare a unui proiect depus la termenul intermediar aprilie;
* Aprobarea de modificari ale bugetelor unor proiecte deja selectate in cadrul programului, ca urmare a parcurgerii etapei de pre-contractare a proiectelor selectate sau modificari generate in cursul implementarii proiectelor deja contractate.

Conform regulamentelor privind instrumentele structurale, Comitetul Comun de Selectie are rolul de a selecta proiectele depuse spre finantare in cadrul fiecarui apel de proiecte, aferent Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013.

Comitetul a fost infiintat si este alcatuit din reprezentanti de la nivel national, regional si local ai celor doua state, respectiv Romania si Bulgaria.

Listele proiectelor aprobate, precum si listele proiectelor cu modificari bugetare pot fi accesate pe pagina de internet a programului: www.cbcromaniabulgaria.eu.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului din Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.