8 milioane de euro de la UE pentru a readuce tramvaiul in CUG

primaria Iasi, tramvai, CUG, POR

Municipalitatea a depus un nou proiect pentru obtinerea de fonduri europene. Primarul Gheorghe Nichita a depus ieri la Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est documentatia prin care se solicita in jur de 20 de milioane de euro. Investitia vizeaza reabilitarea si modernizarea strazii Nicolina, din zona Podu Ros si pina la iesirea din municipiu.

“In proiectul initial erau introduse si lucrarile de modernizare a bulevardului Cantemir si a Soselei Nationale. Nu am mai putut sa le includem in proiect pentru ca a fost nevoie de o suma mare de bani pentru consolidarea pasarelei Nicolina. Cred ca lucrarile de la pasarela Nicolina sint estimate la doua milioane euro”, a declarat Mihai Chirica, directorul tehnic si de investitii al Primariei.

Investitia din Nicolina presupune si modernizarea liniilor de tramvai. Lucrarile de la sina de tramvai sint estimate la opt milioane euro. Restul sumei urmeaza sa acopere lucrarile de modernizare a carosabilului, a trotuarelor, dar si amenajarea de piste pentru biciclisti.

Proiectul care vizeaza strada Nicolina este al cincilea proiect depus de municipalitate pe axa I din cadrul Programului Operational Regional.

Pentru celelalte patru proiecte s-au semnat deja contractele de finantare si urmeaza sa fie demarate licitatiile necesare pentru implementarea lor.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.