Polul de Dezvoltare Pitesti primeste finantare nerambursabila din Regio

Pitesti, proiecte, pol dezvoltare

Beneficiarul finantarii nerambursabile din fonduri Regio este Unitatea administrativ-teritoriala municipiul Pitesti, care primeste asistenta financiara pentru primele doua proiecte: “Creare parc Lunca Argesului” si “Sistem de supraveghere pentru cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii in zona Podul Viilor – Parc strand din municipiul Pitesti”.

Contractul de finantare “Creare parc Lunca Argesului” are o valoare totala de 40.592.065,24 lei, din care: valoarea eligibila nerambursabila din FEDR este de 15.637.224,12 lei, valoarea eligibila nerambursabila din bugetul national este de 3.434.934,73 lei, iar cofinantarea eligibila a beneficiarului este de 389.227,74 lei.

Durata de implementare a proiectului este de 17 de luni, interval de timp in care vor fi reabilitate 24 de hectare de zona verde. Noul parc amenajat va fi cel mai mare din Pitesti si va deveni cel mai important loc de intalnire si de petrecere a timpului liber pentru toti locuitorii municipiului.

Contractul de finantare “Sistem de supraveghere pentru cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii in zona Podul Viilor – Parc strand” din municipiul Pitesti are o valoare totala de 3.501.934,57 lei, din care: valoarea eligibila nerambursabila din FEDR este 1.861.245,45 lei, valoarea eligibila nerambursabila din bugetul national este de 408.848,56 lei, iar cofinantarea eligibila a beneficiarului este de 46.328,45 lei.

Durata de implementare a proiectului este de 13 luni, interval de timp in care va fi achizitionat si instalat un sistem de supraveghere pentru cresterea sigurantei publice in zona Podul Viilor – Parc strand.

“La nivelul regiunii de dezvoltare Sud Muntenia, municipiul Pitesti a fost desemnat Pol de dezvoltare urbana, potrivit H.G. nr. 998/2008, cu modificarile si completarile ulterioare. Cele doua contracte de finantare semnate astazi fac parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbana, care este un document de planificare a dezvoltarii la nivelul intregului municipiu, plan ce se implementeaza prin proiectele individuale identificate in planul de actiune”, a declarat domnul Liviu Musat, directorul ADR Sud Muntenia.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.