FIDIC devine obligatoriu pentru contractele de lucrari atribuite de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii

In M.Of. nr. 51 din data de 20 ianuarie 2011 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 1405/2010 pentru aprobarea utilizarii unor conditii contractuale ale Federatiei Internationale a Inginerilor Consultanti in Domeniul Constructiilor (FIDIC) pentru obiective de investitii din domeniul infrastructurii de transport de interes national, finantate din fonduri publice.

Actul normativ vizeaza aspecte referitoare la obligativitatea conditiilor, fiind anexate acestuia conditiile astfel aprobate.

Hotararea Guvernului nr. 1405/2010 prevede ca unitatile aflate in subordinea sau sub autoritatea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii sunt obligate sa utilizeze conditiile contractuale ale Federatiei Internationale a Inginerilor Consultanti in Domeniul Constructiilor (FIDIC), pentru obiective de investitii din domeniul infrastructurii de transport de interes national, finantate din fonduri publice atunci cand:

– incheie contracte de lucrari pentru obiective de investitii din domeniul infrastructurii de transport de interes national, finantate din fonduri publice;

– cand valoarea estimata a contractelor depaseste pragul valoric de 4.845.000 euro.

Hotararea cuprinde urmatoarele anexe:

– ANEXA Nr. 1 – Conditii de Contract pentru Echipamente si Constructii inclusiv Proiectare pentru echipamente electrice si mecanice, si pentru cladiri si lucrari ingineresti proiectate de catre antreprenor (FIDIC galben);

– ANEXA Nr. 2 – Conditii de Contract pentru Constructii pentru cladiri si lucrari ingineresti proiectate de catre beneficiar (FIDIC rosu).

Hotararea nr. 1405/2010 a intrat in vigoare de la data de 20 ianuarie 2011.

Sursa: VASS Lawyers

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.