Actualizarea Ghidului Solicitantului pentru Masura 123

Masura 123, ghidul solicitantului

Documente:
Fisa programului

Acest lucru a fost realizat pentru a veni in sprijinul solicitantilor de fonduri europene nerambursabile care pana la data inceperii sesiunii pentru depunerea de proiecte (1 – 31 martie 2011) vor avea timp sa-si intocmeasca proiectele cat mai corect.

Pentru a se evita dezangajarea de fonduri, in momentul depunerii proiectelor de finantare nerambursabila, solicitantilor de fonduri le vor fi cerute documente care sa ateste capacitatea si sursele de cofinantare inca de la depunerea Cererii de Finantare.

De asemenea, in cadrul etapei de verificare a eligibilitatii proiectelor depuse, a fost introdus un punct de verificare a situatiilor in care solicitantii creeaza conditii artificiale pentru obtinerea finantarii de la APDRP, depasind astfel intensitatea sprijinului (cofinantarii).

O alta modificare a Ghidului Solicitantului consta in marirea punctajelor la criteriile de selectie pentru sectoarele prioritare si formele asociative care vor depune cereri de finantare nerambursabila. Ca o consecinta, au fost micsorate punctajele pentru procesarea materiei prime sau a produselor ecologice, punandu-se accent pe dezvoltarea de capacitatii de procesare in cadrul careia sectoarele prioritare vor avea intaietate la punctare.

In cazul activitatilor de depozitare, capacitatea trebuie sa fie mai mare decat capacitatea de productie a exploatatiei agricole a solicitantului (cantitate materie prima din productie proprie) pentru a se asigura demarcarea intre activitatea de depozitare din cadrul Masurii 123 si cea din cadrul Masurii 121 – “Modernizarea exploatatiilor agricole”.

Activitatea de depozitare din cadrul Cresterii valorii adaugate a produselor agricole si forestiere (Masura 123) prevede si operatiuni catre terti prin asigurarea managementului de depozitare.

Incepand cu aceasta publicare a Ghidului Solicitantului, potentialii beneficiari au acces si la Fisele de verificare a cererilor de finantare precum si la Manualul de proceduri de evaluare si selectare a Cererii de Finantare pentru Masura 123.

Astfel, toti cei interesati vor putea urmari mult mai usor si in conditii de totala transparenta modul in care proiectul este verificat si evaluat de catre APDRP.

Sursa: Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.