Incep conferintele judetene din campania de informare a PNDR

Aceste intalniri au in vedere reunirea mai multor institutii cu care beneficiarii fondurilor europene nerambursabile intra in legatura, dar si clarificarea aspectelor ce tin de finantarile oferite de catre APDRP.

Conferintele judetene sunt organizate la nivelul intregii tari si trebuie sa asigure diseminarea informatiilor privind modalitatile de accesare a fondurilor nerambursabile acordate prin PNDR, pentru cresterea absorbtiei fondurilor europene acordate prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR).

Astfel, se vor desfasura 42 conferinte in fiecare judet al tarii, si inca una in capitala. La fiecare dintre acestea vor participa aproximativ 150 de persoane.

Temele propuse pentru dezbatere in cadrul conferintelor se refera la etapele accesarii FEADR, drepturile si obligatiile ce revin beneficiarilor, etapele intocmirii proiectului, masurile de investitii din cadrul PNDR, informatii generale despre fondurile europene despre dezvoltare rurala si stadiul implementarii fondurilor europene pentru agricultura si dezvoltare rurala in Romania.

In ceea ce priveste masurile de finantare din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala se vor detalia categoriile de investitii si de beneficiari eligibili, fondurile disponibile pentru fiecare dintre ele, documentele incluse in dosarul cererii de finantare, cheltuielile pentru care se ramburseaza banii, modul prin care se solicita aceste fonduri cat si conditiile minime obligatorii pentru acordarea sprijinului prin PNDR.

Alaturi de personalul Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit si ai Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) vor participa la aceste conferinte si reprezentanti ai institutiilor partenere: APIA (Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura), FGCR (Fondul de Garantare a Creditului Rural – IFN S.A.), FNGCIMM (Fondul National pentru intreprinderile Mici si Mijlocii), ANSVSA (Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor) prin DSVSA, institutii bancare cu care MADR a incheiat protocoale de colaborare, institutii publice partenere dar si autoritatile locale.

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a lansat, in data de 2 februarie 2011, campania de informare pentru Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), „Fonduri europene pentru mediul rural„.

Campania, care se desfasoara pe parcursul a cinci luni, urmareste sa constientizeze publicul interesat, din mediul rural, asupra oportunitatilor de finantare oferite de PNDR.

Acest complex de actiuni de informare este alcatuit din mai multe niveluri de interactiune cu publicul.

Astfel, in luna februarie, un prim nivel a fost constituit din intalnirile cu grupuri mici de locuitori ai satelor – abordarile de tip kitchen table si atelierele de lucru – care au adunat mai multi participanti din spatiul rural pentru informari detaliate asupra modalitatilor de obtinere a finantarilor nerambursabile.

Activitatile de informare, implementate sub forma campaniei de informare denumita „Fonduri europene pentru mediul rural – 2011„, au in vedere asigurarea egalitatii de sanse in accesarea FEADR prin diseminarea informatiilor catre un numar reprezentativ (raportat la indicatorii de realizare din PNDR) de potentiali beneficiari ai PNDR, indiferent de criterii etnice, sexuale, religioase, precum si de dizabilitati fizice, varsta, statut social sau financiar.

Actiunile de informare vor fi aplicate de catre Prestatorul (respectiv Asocierea dintre SC ARS Advertising SA – lider si SC Tipografia Real SRL) desemnat in urma derularii prin SEAP a procedurii de licitatie publica deschisa in data de 29.09.2009, cu numarul anuntului de participare 87470/29.09.2009.

Documente:
Locatiile conferintelor organizate in data de 4 martie 2011
Program derulare conferinte si seminarii 2011
Formular de inscriere in vederea participarii la actiunile de informare

Sursa: Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top