Banca Transilvania lanseaza, pentru IMM-urile din Romania, Creditul Rapid fara garantii materiale

Banca Transilvania, credit fara garantii

Banca Transilvania vine pe piata cu Creditul Rapid fara garantii materiale, destinat acoperirii nevoilor de capital generate de desfasurarea activitatii sau pentru cresterea afacerii.

Robert C. Rekkers, Directorul General al Bancii Transilvania, declara: “In 2011 dam tonul pietei in ceea ce priveste creditarea IMM-urilor, continuand astfel sustinerea clientilor si consolidarea portofoliului de credite. Creditul Rapid fara garantii materiale, pe care il lansam azi, se acorda in timp scurt, nu necesita garantii si poate fi contractat pe un termen mediu, de pana la 60 de luni. In plus, perioada generoasa de gratie permite ragazul suplimentar necesar relansarii activitatii intreprinderilor mici si mijlocii, dupa conjunctura dificila a ultimilor ani”.

Creditul Rapid fara garantii materiale este destinat clientilor IMM care au o cifra de afaceri de pana la 4 milioane lei.

Principalul beneficiu oferit de acest credit este dat de lipsa garantiilor materiale. Astfel, accesul la fondurile necesare cresterii activitatii devine mult mai simplu.

In plus, creditul poate fi accesat si in varianta de garantare a sumei de catre Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), ceea ce, de asemenea, nu inseamna un efort din partea intreprinzatorului.

Suma poate fi utilizata inclusiv pentru refinantarea altor credite pe termen scurt sau mediu. Perioada de gratie, care poate fi de pana la 12 luni, sporeste atractivitatea creditului tocmai pentru ca inseamna, pentru client, efort minim de rambursare in primul an.

Valoarea maxima a creditului este de 60.000 de lei sau echivalentul in euro. Aceasta poate sa ajunga pana la 100.000 lei sau echivalentul in euro, in cazul in care clientul opteaza pentru constituirea garantiei FNGCIMM pentru 80% din valoarea creditului.

Dobanda aferenta Creditului Rapid fara garantii materiale, acordat in lei, este de 12% p.a., respectiv de 11% p.a. in cazul in care se solicita garantiile Fondului, iar pentru imprumutul in euro, dobanda este de 9,5% p.a., respectiv de 8,5% p.a.

Pentru a beneficia de Creditul Rapid fara garantii materiale, o companie trebuie sa inregistreze o perioada minima de activitate de 24 de luni, iar evolutia cifrei de afaceri sa fie pozitiva sau, daca inregistreaza scadere, aceasta sa fie de maxim 25%.

In plus, este creditul care nu presupune comision de rambursare anticipata. Pot fi facute rambursari anticipate partiale sau totale, fara niciun efort suplimentar din partea intreprinzatorilor.

* IMM-urile romanesti lucreaza cu Banca Oamenilor Intreprinzatori

Ca banca a oamenilor intreprinzatori, BT are o linie de afaceri dedicata sectorului IMM, in portofoliul bancii fiind aproape 180.000 de firme mici si mijlocii.

Banca Transilvania si-a propus, cu prioritate pentru acest an, dezvoltarea platformei rapide de produse pentru IMM, pentru a sustine spiritul antreprenorial romanesc si, implicit, pentru a contribui la dezvoltarea afacerilor sanatoase si la relansarea economiei. Dupa etapa 2008 – 2010, cand BT a lansat Platforma de solutii anti-criza pentru IMM-uri, Banca Transilvania va veni, in acest an, cu produse si parteneriate noi si va acorda in continuare finantari si consultanta, inclusiv pentru proiecte care vizeaza accesul la fondurile europene nerambursabile. Lansarea Creditului Rapid fara garantii materiale este, prin urmare, un pas firesc pe care Banca Oamenilor Intreprinzatori il face, din nou, catre firmele romanesti.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.