Punctajul pentru membrii OIPA va fi acordat in cadrul Masurii 123 incepand cu sesiunile urmatoare

APDRP, punctaj, Masura 123

Astfel, mentionam ca membrii Organizatiilor Interprofesionale pentru Produsele Agroalimentare (OIPA) care depun proiecte de investitii in cadrul Masurii 123, nu pot primi 17 puncte pentru indeplinirea criteriului de selectie numarul 5 in cadrul acestei sesiuni de cereri de proiecte, ci doar in cadrul sesiunilor urmatoare.

In cadrul acestui criteriu este specificat faptul ca beneficiari eligibili sunt cei care alcatuiesc “forme asociative constituite cu minim 6 luni inainte de lansarea sesiunii pentru care aplica, conform legislatiei in vigoare” sau “membri ai unei Organizatii Interprofesionale pentru Produsele Agroalimentare (OIPA) recunoscuta, cu o vechime de minimum 6 luni in cadrul OIPA”. De asemenea, solicitantul poate fi membru al unei asociatii care este membru fondator al unei OIPA.

Asadar, conform criteriului de selectie numarul 5 a cererilor de finantare din cadrul Masurii 123, solicitantii eligibili trebuie sa fie:
– cooperative agricole de procesare a produselor agricole – conform Legii nr. 566/2004;
– societati cooperative de valorificare – conform Legii nr. 1/2005;
– asociatii familiale sau intreprinderi familiale, conform OUG nr.44/200;
– grupuri de producatori recunoscute in conformitate cu Ordonanta nr. 37/2005, cu modificarile si completarile ulterioare;
– membri ai unei Organizatii Interprofesionale pentru Produsele Agroalimentare (OIPA) – solicitantul eligibil trebuie sa demonstreze in studiul de fezabilitate sau in memoriul justificativ ca investitia deserveste membrii formei asociative, exclusiv OIPA.

Sursa: Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.