Refacerea axei culturale va fi scoasa la licitatie

Iasi, axa culturala, licitatie

“Am finalizat licitatiile pentru publicitate, audit, management si dirigentie de santier. Urmeaza sa scoatem la licitatie executia lucrarilor. Cat de curind vom face public anuntul. As vrea ca la inceputul lunii mai sa incepem. Pretul cel mai scazut va fi criteriul de atribuire”, a declarat Mihai Chirica, directorul tehnic al Primariei.

Proiectul castigat de municipalitate in cadrul Programului Operational Regional (POR), Axa 1, are o valoare de 91 milioane de lei, din care valoarea eligibila este de 74 milioane de lei. Lucrarile, evaluate la 66 milioane de lei, vor consta in modernizarea a 16 strazi din zona cultural-istorica a municipiului. Astfel, urmeaza sa fie asfaltate artere precum bulevardul Stefan cel Mare, bulevardul Anastasie Panu, strada Lascar Catargiu, strada Palat, strada Sfintul Lazar, aleea Mihail Sadoveanu, strada Sararie.

In total, urmeaza sa fie modernizati 152.000 mp de carosabil, 84.000 mp de trotuare, 3,5 kilometri de cale simpla de tramvai, 19.000 mp de spatii verzi si sa fie realizata o pista pentru biciclisti de 6,6 kilometri.

Municipalitatea mai are semnate inca doua contracte de finantare pe POR, Axa 1. Ambele au o valoare de aproximativ 20 milioane euro fiecare si presupun lucrari ample de infrastructura. Pe linga asfaltarea mai multor strazi si bulevarde, se doreste construirea pasarelei “Octav Bancila”, dar si un pasaj subteran in zona Fundatie.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.