Program de consultanta si informare pentru fermieri

Imprumutul de 41,4 milioane euro facut la Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD), va fi folosit pentru infiintarea unui sistem de consultanta si informare la nivelul standardelor Uniunii Europene in domeniul alimentar, sanitar-veterinar si fito-sanitar, util comunitatilor de fermieri.

Proiectul va fi pus in aplicare de Ministerul Agriculturii si Agentia Nationala Sanitar Veterinara (ANSV). Astfel, fermierii si procesatorii vor putea accesa informatii legate de tehnologii de productie, controlul calitatii, siguranta alimentara, procesare si marketing necesare indeplinirii cerintelor aderarii la Uniunea Europeana, intr-un cuvant dezvoltarii in mediul rural.

Termenul de finalizare a proiectului este 31 martie 2010. Tragerea sumelor din imprumut se va face fie direct, din Contul Imprumutului, fie prin intermediul Conturilor Speciale. In scopul facilitarii procesului de efectuare a platilor catre contractori se va deschide la banca comerciala la care s-a deschis Contul Special – agreata si de BIRD – un cont corespondent de transfer din care se vor face plati in lei pentru cheltuielile eligibile.

Ministerul Finantelor va incheia acorduri de imprumut subsidiar cu Ministerul Agriculturii si cu ANSV, prin care va delega intreaga autoritate si responsabilitate in realizarea proiectului si utilizarea sumelor din imprumut. Costul total al proiectului este de 59,88 milioane de euro, din care BIRD participa cu 41,4 milioane de euro, iar Guvernul Romaniei cu 18,48 milioane de euro.

Sursa: , Romania Libera online, 05 mai 2005

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.