A fost aprobata finantarea pentru proiectul “Constructia variantei de ocolire Carei”

Carei

Obiectivul proiectului vizeaza constructia unei variante de ocolire in lungime de 10,46 km, la standard de drum national si constructia unui pasaj superior cu trei deschideri peste calea ferata. Implementarea acestui proiect se va realiza prin contracte de lucrari si servicii licitate de catre CN ADNR S.A.

Proiectul are un buget total de 99.839.612 lei, din care 50.536.011 lei constituie finantare nerambursabila acordata de Comisia Europeana din Fondul European de Dezvoltare Regionala, restul sumei fiind asigurata de Guvernul Romaniei prin bugetul de stat.

Prin acest proiect se urmareste, in principal, imbunatatirea desfasurarii traficului, sigurantei circulatiei rutiere, precum si eliminarea in mare masura a zonelor conflictuale (puncte negre) din trafic.

Prin devierea traficului in afara localitatii va creste viteza de deplasare si se va asigura preluarea traficului de tranzit de pe celelalte drumuri care converg catre localitatea Carei.

Acest proiect a fost depus in cadrul Axei Prioritare 2 “Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii nationale de transport in afara axelor prioritare TEN-T, in scopul dezvoltarii unui sistem national durabil de transport”, DMI 2.1 ” Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii rutiere nationale”.

Perioada estimata de executie a lucrarilor pentru proiectul mentionat este iunie 2011 – mai 2013, fiind urmata de perioada de notificare a defectelor intre iunie 2013 – mai 2015.

Sursa: AM POS Transport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.