In 2010, Primaria Iasi a semnat contracte cu finantare europeana de 588 milioane de lei

contracte

In acest context dificil, administratia locala si-a stabilit ca prioritate asigurarea functionalitatii orasului, prin mentinerea serviciilor publice la un standard cat mai inalt de calitate, in ciuda crizei si a bugetelor reduse. O alta tinta deosebit de importanta pe care si-a stabilit-o Primaria Municipiului Iasi a reprezentat-o absorbtia de fonduri europene pentru demararea marilor lucrari de infrastructura.

Practic, anul 2010 a reprezentat pentru Primaria Municipiului Iasi anul confirmarii capacitatii de a contracta finantari europene pentru marile proiecte de dezvoltare ale orasului. Astfel, Iasul a reusit sa finalizeze doua proiecte importante, ambele in parteneriat cu Consiliul Judetean: Centrul expozitional Moldova (37,8 milioane lei) si Reabilitarea si dezvoltarea turistica a ansamblului monument istoric Manastirea Golia (16 milioane lei).

Tot in 2010 au fost semnate contracte mari cu finantare europeana ce totalizeaza o valoare totala de 588 milioane lei. Astfel au fost parafate proiectele privind Zona de agrement Ciric (46 milioane lei), Axa de dezvoltare Nord Sud Pasaj Octav Bancila (88 milioane lei), Dezvoltarea axei de transport Est-Vest (90 milioane lei), Dezvoltare retea rutiera in zona culturala, istorica si turistica (91 milioane lei), Centrul tehnologic regional (18 milioane lei) si Reabilitarea sistemului de termoficare in municipiul Iasi, in valoare de 253 milioane lei.

De asemenea, Primaria Municipiului Iasi are elaborate documentatiile pentru proiecte europene ce urmeaza a fi parafate in 2011, in valoare de 293 milioane lei. Acestea sunt “Dezvoltare si reabilitare artera functionala Sud” (87 milioane lei), Managementul traficului (91 milioane lei), Cresterea accesibilitatii spre zona centrala (7,5 milioane lei), Autogara Iasi (91 milioane lei), Extinderea si reabilitarea Centrului de batrani Sf. Parascheva (10 milioane lei) si infiintarea Muzeului Municipal (5,5 milioane lei).

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.