APIA: A fost emis Ordinul MADR nr. 67/2011 pentru modificarea si completarea Ordinului MADR nr. 246/2008

documente

Astfel, au fost aduse modificari in ceea ce priveste documentele doveditoare ale utilizarii terenului solicitate fermierilor care depun cereri de plata pe suprafata (pentru anul 2011).

Acestea sunt: titlul de proprietate sau alte acte doveditoare ale dreptului de proprietate asupra terenului, contractul de arendare, contractul de concesiune, contractul de asociere in participatiune, contractul de inchiriere, contractul de comodat sau alte acte care fac dovada folosintei terenului, precum: adeverinta eliberata de primarie conform inscrierilor in Registrul Agricol, inscrisuri sub semnatura privata s.a..

Consiliile locale care depun cereri de plata pentru suprafetele de pajisti permanente, in conformitate cu prevederile Ordinului MADR nr. 45/2011 pentru aprobarea formularului de cerere de plata pe suprafata, vor depune la centrele APIA si urmatoarele documente justificative:

a) plan tehnic de intretinere si imbunatatire a pajistilor;

b) procesele verbale de receptie a lucrarilor prevazute in planul tehnic;

c) situatie, in conformitate cu datele inscrise in Registrul agricol, astfel:
– suprafata totala, pe categorii de folosinta, pe care o detine unitatea administrativ teritoriala;
– suprafetele agricole proprii care nu sunt utilizate in scopuri productive;
– suprafetele repartizate pentru pasunat, utilizate de catre detinatorii de animale, persoane fizice/juridice, pentru care au fost incheiate contracte de arenda, concesiune, inchiriere, titlu gratuit, intelegeri verbale;
– numarul de animale pe specii aflate in proprietatea primariei;
– suprafata totala de pajisti existente pe teritoriul unitatii administrativ teritoriale, exclusiv suprafetele de pajisti detinute de unitatea administrativ teritoriala;
– efectivul de animale al detinatorilor din unitatea administrativ teritoriala si terenul pe care pasuneaza acestea.

Deasemenea, actul normativ susmentionat prevede decuplarea de productie a Platilor Nationale Directe Complementare PNDC 2 – in pentru fibra, PNDC 3 – canepa pentru fibra, PNDC 4 – tutun, cu indeplinirea conditiilor de eligibilitate mentionate in Ordin.

Pentru informatii suplimentare in sprijinul aplicarii prevederilor legale publicul interesat se poate adresa Centrelor judetene/locale ale APIA.

Sursa: Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura

One thought on “APIA: A fost emis Ordinul MADR nr. 67/2011 pentru modificarea si completarea Ordinului MADR nr. 246/2008”

  1. alina spune:

    in ordonanta de urgenta nr.67/2011 ptr.modificarea si completarea ordinului MADR nr.246/2008 scrie ca este valabila si adeverinta de primarie dar la centre spune ca nu este valabile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.