APIA reaminteste fermierilor ca elibereaza adeverinte pentru accesarea de credite!

garantii

APIA informeaza, de asemenea, ca a incheiat, in acest sens, doua noi conventii: cu BRD – Groupe Societe Generale SA si respectiv cu Banca Comerciala Intesa Sanpaolo Romania.

Astfel, pana in prezent, Agentia a incheiat conventii de acest fel cu un numar total de cinci banci.

Informatii suplimentare:

APIA elibereaza, la solicitarea scrisa a beneficiarului, o adeverinta prin care confirma ca acesta a depus Cererea pentru solicitarea ajutorului de stat pentru realizarea angajamentelor asumate voluntar in favoarea bunastarii pasarilor si, respectiv, in favoarea bunastarii si protectiei porcinelor si, de asemenea, ca au fost efectuate verificarile administrative asupra Cererii pentru solicitarea ajutorului de stat, pana la data emiterii Adeverintei, conform reglementarilor in vigoare.

In adeverinta este mentionata si suma calculata in baza Cererii pentru solicitarea ajutorului de stat.

Legislatie:
HG nr.838/2010 privind aprobarea normelor metodologice de acordare a ajutoarelor de stat pentru realizarea angajamentelor asumate voluntar in favoarea bunastarii pasarilor, cu modificarile si completarile ulterioare.
HG nr.839/2010 privind aprobarea normelor metodologice de acordare a ajutoarelor de stat pentru realizarea angajamentelor asumate in favoarea bunastarii si protectiei porcinelor, cu modificarile si completarile ulterioare.
HG nr.237/2011 pentru modificarea si completarea H.G. nr. 838/2010 privind aprobarea normelor metodologice de acordare a ajutoarelor de stat pentru realizarea angajamentelor asumate voluntar in favoarea bunastarii pasarilor, precum si a HG nr. 839/2010 privind aprobarea normelor metodologice de acordare a ajutoarelor de stat pentru realizarea angajamentelor asumate in favoarea bunastarii si protectiei porcinelor.
OUG nr. 25/2011 pentru modificarea unor acte normative privind reglementarea ajutoarelor de stat acordate producatorilor agricoli si gestionarea fondurilor comunitare.

Sursa: Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.