Importanta cercetarii-dezvoltarii in TIC pentru sustinerea unei economii durabile

TIC

In cadrul evenimentului au participat Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Valerian Vreme, prof. univ. dr. Doina Banciu, Director General ICI, domnul Florin Lupescu, Consilier Principal, Directoratul pentru Societatea Informationala – Comisia Europeana.

De asemenea au fost prezenti atat reprezentanti ai Academiei de Studii Economice (ASE), Universitatea Bucuresti, cat si reprezentanti ai mediului industriei: Oracle, Siveco, HP, Uniunea Generala a Industriasilor din Romania (UGIR), Centrul de Cercetari E-CAESAR.

Reprezentantul Comisiei Europene, domnul Florin Lupescu a sustinut o prezentare cu privire la Initiativele Europene pentru cercetare-dezvoltare in tehnologia informatiei si comunicatiilor, precizand ca atragerea fondurilor europene in acest domeniu este o prioritate pentru dezvoltarea viitoarelor proiectelor si cresterea vizibilitatii specialistilor romani in Uniunea Europeana.

In context, ministrul Valerian Vreme a declarat: De la inceputul mandatului, una dintre prioritatile mele a fost cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor si in acelasi timp implementarea unei strategii care sa exploateze potentialul TIC prin cresterea competitivitatii acestui sector in mediul de afaceri, in relatia cu cetatenii si in administratia publica, in domeniul cercetarii – dezvoltarii. Pentru dezvoltarea societatii informationale si pentru indeplinirea prevederilor Agendei Digitale avem nevoie de ajutorul mediului academic si cel al cercetarii-dezvoltarii, precum si de sustinerea mediului de business.

Una dintre concluziile evenimentului a fost ca dezvoltarea societatii bazate pe cunoastere in Romania nu se poate realiza fara o cooperare intre comunitatea de cercetare si mediul privat, pe de o parte, si administratia centrala si locala, pe de alta parte.

Sursa: Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.