Proiect transfrontalier de identificare a oportunitatilor in regiunea de granita Ruse – Giurgiu

granita Ruse - Giurgiu

“Primaria din Ruse este initiatorul unui proiect care se va realiza in colaborare cu Primaria municipiului Giurgiu si care vizeaza realizarea de operatiuni de dezvoltare si a unui Masterplan comun pentru Euroregiunea Ruse – Giurgiu. Este posibil ca, in urma identificarii unor oportunitati de dezvoltare economica si sociala, unii giurgiuveni sa apeleze la servicii medicale sau sa isi duca copiii la cresa la Ruse, in Bulgaria, sau invers locuitorii din Ruse sa fie interesati de unele servicii oferite in municipiul Giurgiu”, a declarat Ianca Meca, responsabil cu proiectul din partea Primariei Giurgiu.

Ea a precizat ca proiectul se desfasoara in cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania – Bulgaria 2007 – 2013, are o valoare totala de aproape un milion de euro, din care 84 la suta reprezinta finantare nerambursabila de la Fondul European de Dezvoltare Regionala, si se va derula pe o perioada de 18 luni.

Proiectul mai urmareste stabilirea de prioritati comune si stabilirea de solutii optime in infrastructura economica, tehnica, sociala sau de transporturi in regiunea de granita Ruse – Giurgiu pentru o perioada de minim sapte ani de zile. Prezentarea proiectului a fost facuta, miercuri, simultan, pe ambele maluri ale Dunarii – la Giurgiu si la Ruse.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.