Masuri pentru consolidarea capacitatii de absorbtie a fondurilor europene din POR

fonduri europene

Printre directiile prioritare de actiune, se numara:

* Standardizarea documentatiilor de atribuire si contractelor aferente pentru o serie de domenii cheie.
* Elaborarea unui document–cadru care sa reflecte stabilirea clara a competentelor institutionale de verificare a procedurilor de achizitie publica, cu luarea in considerare a recomandarilor Comisiei Europene.
* Simplificarea si standardizarea listelor de verificare aplicabile in cazul verificarilor efectuate de Autoritatea de Management/Organismele Intermediare.
* Monitorizarea permanenta a stadiului semnarii contractelor/deciziilor de finantare pentru a detecta decalajele fata de momentul aprobarii proiectelor si stabilirea masurilor de urgentare a semnarii contractelor.
* Informarea beneficiarilor si a potentialilor beneficiari, cu accent pe teme esentiale care tin de implementarea proiectelor, cum ar fi: achizitii publice, management financiar-bugetar, organizarea activitatii de management al proiectului etc.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului va derula activitatile necesare astfel incat fondurile europene nerambursabile aferente Programului Operational Regional sa fie utilizate in totalitate si fara intarzieri.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.