Ajutor de la CE pentru producatorii de castraveti

producatori de castraveti

Reprezentantii Ministerului Agriculturii, Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), ai Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si ai organizatiei de producatori Hortifruct s-au reunit pentru a evalua pierderile producatorilor romani de castraveti.

“Ne-am reunit sa evaluam pierderile producatorilor de castraveti. Ca urmare a intreruperii exporturilor catre Cehia si Germania, producatorii au pierderi de 100.000 de euro pe zi. (…) In urma evaluarilor estimam pierderi de noua milioane euro pentru urmatoarele doua luni pentru comertul intern si cel intracomunitar. Analizam situatia si o vom prezenta Comisiei Europene care va stabili modul prin care vom despagubi producatorii”, a declarat secretarul de stat in Ministerul Agriculturii Adrian Radulescu.

El a adaugat ca vinzarile pe piata interna au scazut cu 70% in ultima perioada, iar cererea din partea magazinelor pentru aprovizionarea cu castraveti este in continua scadere. Aceasta situatie a aparut in urma anuntului autoritatilor germane privind o epidemie de gastroenterita cauzata de castraveti contaminati cu bacteria E.coli enterohemoragica. Autoritatile germane au declarat ca la originea contaminarii ar fi fost castraveti provenind din Spania.

Epidemia de gastroenterita cauzata de bacteria E.coli, care a provocat deja moartea a 16 persoane si a afectat alte 1.400, se propaga in nordul Germaniei. Douasprezece tari au anuntat cazuri de contaminare cu bacteria E.coli enterohemoragica.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.