APIA: Pana in prezent, au fost depuse 13.534 cereri, pentru un efectiv de 2.049.855 capete ovine/caprine

APIA

Se acorda plati nationale directe complementare in sectorul zootehnic producatorilor agricoli, persoane fizice sau juridice, care detin, cresc si exploateaza animale de productie, identificate si inregistrate in sistemul national.

Pentru a beneficia de prima pe cap de animal pentru ovine/caprine, producatorul trebuie sa indeplineasca mai multe conditii. Astfel, efectivul din exploatatie sa fie de minimum 50 de capete de femele ovine / 25 de capete de femele caprine, care au implinit varsta de minimum un an pana la data de 31 martie 2011.

Totodata, efectivul de femele ovine / femele caprine pentru care se solicita prima sa fie inscris in Registrul national al exploatatiilor la data depunerii cererii si trebuie mentinut in exploatatie la adresa mentionata in cerere pana la data de 31 august 2011.

De asemenea, cererea trebuie sa fie vizata de asociatiile crescatorilor de ovine/caprine legal constituite in baza hotararii judecatoresti, viza care atesta efectivele de ovine/caprine pentru care se solicita prima.

Este important de mentionat ca si in anul 2011, daca, in urma verificarilor, se constata diferente intre numarul animalelor solicitat la plata si numarul animalelor determinate (eligibile), se aplica reduceri sau excluderi de la plata.

In situatia in care raportul dintre numarul de animale cu nereguli si numarul de animale determinat este mai mare de 50%, solicitantul este exclus de la plata pentru anul in care se face solicitarea primei pe cap de animal.

Sursa: Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.