Primaria Iasi admite oficial ca a gresit un proiect de 21 milioane euro

Municipalitatea intentioneaza sa depuna spre finantare europeana alte doua proiecte. Managementul de trafic are o valoare estimata de 21,2 milioane euro, cu tot cu TVA. Documentatia tehnica va fi analizata din nou in cadrul Consiliului Local, din cauza unei greseli de calcul.

“A fost o eroare de unu la mie. Cind s-a calculat bugetul, la un moment dat partea de TVA s-a calculat inmultind cu 0,241, in loc de 0,24. Acum trebuie sa aprobam noi indica­tori cu 32.000 lei mai putin”, a declarat Cosmin Coman, seful Directiei “Dezvoltare si Proiecte Europene”, din cadrul Primariei.

El a mai spus ca, dupa aprobarea Consiliului Local, documen­tatia mai are nevoie doar de un raport de evalu­are de la coordonatorul de pol, inainte de a fi depus la Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est. “Noi vrem sa depunem documen­tatia pana la sfirsitul acestei luni”, a completat Coman.

Proiectul ar urma sa fie implementat in 31 de luni.

Sistemul ar urma sa gestioneze trafi­cul auto din 90 de intersectii din municipiu. Culoarea semafoarelor va fi schimbata automat de un calculator, pe baza informatiilor colectate din intersectii. Pentru realizarea sistemului urmeaza sa fie montate 72 de noi automate de dirijare a intersectiilor, 1.000 de semafoare de vehicule si pietoni, 70 de semafoare de tram­vaie, 633 camere de detectie, 59 camere video, aproape 2.000 de indicatoare rutiere si altele.

“Pana la sfirsitul lunii vrem sa depunem la agentie si proiectul de extindere si moder­nizare a caminului de batrini din Copou”, a completat Coman. Investitiile sint evaluate la aproximativ 11 milioane lei.

Municipalitatea are depuse spre analiza alte doua proiecte la Agentia pentru Dezvoltare Regionala. Pentru ambele se asteapta anuntarea datei la care sa fie semnate contractele de finantare. Un proiect presupune amenajarea strazii si soselei Nicolina, cu tot cu moder­nizarea liniei de tramvai. Investitiile sint esti­mate la aproximativ 20 milioane euro. Al doilea proiect este evaluat la 2,2 milioane euro si pre­supune amenajarea de parcari si modernizarea unor strazi din zona centrala.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.