Cu fonduri Regio, s-a inaugurat drumul de la Dambovicioara spre Brasov

Dambovicioara

Acesta a primit finantare nerambursabila din Regio, Axa prioritara 2 “Imbunatatirea infrastructurii de transport”, Domeniul major de interventie 2.1 “Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane-inclusiv constructia / reabilitarea soselelor de centura”.

Valoarea totala a investitiei a fost de de 15.740.581,08 lei, din care: valoarea eligibila nerambursabila din FEDR 11.027.122,94 lei; valoarea eligibila nerambursabila din bugetul national 1.466.033,68 lei; co-finantarea eligibila a beneficiarului 254.962,38 lei.

Obiectivul proiectului l-a constituit reabilitarea si dezvoltarea infrastructurii de acces (DJ 730) catre cele 14 chei, declarate monumente ale naturii, cele cinci pesteri declarate zone protejate si Parcul National Piatra Craiului, precum si monumentele istorice de pe raza localitatii Dambovicioara, in vederea dezvoltarii turismului.

Conexiunea DJ 730 la reteaua drumurilor nationale (DN 73), prevazuta in cadrul proiectului, are implicatii asupra dezvoltarii judetene, atragand in circuitul economic zone cu o dezvoltare structurala deficitara.

“Pentru regiunea noastra este o zi importanta, deoarece astazi se inaugureaza cel de-al doilea drum reabilitat cu fondurile Regio destinate infrastructurii de transport din regiunea Sud Muntenia. Pentru judetul Arges este primul proiect finalizat in cadrul Axei 2 si suntem convinsi ca aceasta investitie, realizata intr-un decor deosebit, va avea ca efect, in primul rand, dezvoltarea turismului si a mediului de afaceri. Contractul s-a derulat in conditii foarte bune, atat beneficiarul, Consiliul Judetean Arges, cat si constructorul si autoritatile locale contribuind din plin, astfel incat, dupa nici doi ani, mai devreme decat se anticipa, obiectivul e in stare de functionare, gata sa primeasca in prima etapa investitorii si in etapa a doua turistii, pe care ii asteptam atat in judet, cat si in regiune”, a declarat Liviu Musat, directorul ADR Sud Muntenia cu ocazia inaugurarii.

Executia lucrarilor de modernizare si reabilitare a drumului judetean DJ 730 a inceput in data de 10 iunie 2010, dupa emiterea Ordinului de incepere a lucrarilor de catre Consiliul Judetean Arges, in calitate de beneficiar. Lucrarile au fost incheiate in data de 9 decembrie 2010, iar receptia la terminarea lucrarilor a avut loc in data de 12 ianuarie 2011.

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.