La BCR a fost semnat primul contract de credit din cadrul Programului guvernamental Prima Casa 4

Prima Casa 4

Emil Boc: “Incep prin a felicita familia Stancu pentru optiunea in cadrul programului Prima casa, urandu-le s-o foloseasca sanatosi si sa se bucure, alaturi de fetita si de intreaga familie, de noua locuinta pe care o dobandesc astazi. Apreciez, de asemenea, faptul ca BCR-ul a fost si prima banca care a optat in acest program si prima care il implementeaza. Este o dovada a faptului ca unde este performanta lucrurile pot merge bine. Pana in acest moment 12 banci si-au manifestat optiunea pentru a intra in forma noua a programului, dintre care 3 deja au semnat contractul cu Fondul de Garantare – 4 astazi, ne anunta domnul presedinte. Eu aveam informatia: BCR, CEC, Alpha Bank. Si BRD, de ultima ora. Deci 4 banci deja sunt operationale, semnand contractul cu Fondul de Garantare, restul de banci, pana la 12, asteapta confirmarea de la Banca Nationala a Romaniei, potrivit procedurilor de avizare.

Prima care s-a miscat cel mai bine este BCR-ul, motiv pentru care suntem astazi aici si dam drumul la forma noua a programului Prima casa. Sunt convins ca pe perioada verii si celelalte banci isi vor derula programul, astfel incat sa raspunda nevoilor oamenilor.

Noul program are o forma noua in sensul ca se imparte garantia in proportie de 50%-50% intre stat si banca.

Avantajul major este acela ca in continuare vor putea fi acordate garantii in cadrul programului Prima casa de 1,6 miliarde euro. Asta ce inseamna? Ca aproximativ 40 de mii de oameni vor putea beneficia, in continuare, de garantii in cadrul programului Prima casa pentru a-si achizitiona o locuinta, in urma din formele pe care le cunoastem: fie cumpararea unei locuinte finalizate – garantia este de 60.000 de euro -, a unei locuinte nefinalizate – garantie care este tot in valoare de 60.000 de euro – sau se poate opta pentru constructia unei locuinte individuale, de la zero – garantia este de 70.000 de euro – sau, in cazul in care se asociaza mai mult de 2 persoane pentru constructia unor locuinte, garantia este de 75.000 de euro.

Inca o data, repet, pana acum au fost acordate 40.049 de garantii, in valoare de 1,6 miliarde de euro. Practic si potential, tot atatea garantii se pot acorda in continuare, in perioada urmatoare, prin impartirea riscului intre stat si banca.

Am convingerea ca, odata si cu iesirea din recesiune, ca prim pas spre iesirea din criza, acest program va fi in continuare unul de succes, asa cum s-a demonstrat a fi si in perioada anterioara, si sunt convins ca in Romania multe familii tinere, si nu numai, vor putea sa-si achizitioneze o locuinta.

Noutatea absoluta a programului consta in aceea ca si cei care astazi au o locuinta pana in 50 de metri patrati pot sa-si cumpere o locuinta in cadrul Programului “Prima Casa”. Cu alte cuvinte, pentru a spori confortul familiei, in cazul in care ai o garsoniera sau o locuinta pana in 50 de metri patrati, sa-ti poti achizitiona o noua locuinta, care sa raspunda nevoilor familiei (…)”

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.